14 травня 2017 р.

Ювіляри травня - українські письменники Анатолій Дімаров і Вадим Собко


       17 травня виповнюється 95 років від дня народження українського письменника Анатолія Дімарова (1922 - 2014).
      18 травня виповнюється 105 років від дня народження українського письменника Вадима Собка  (1912 - 1981).


 17 травня виповнюється 95 років від дня народження українського письменника Анатолія Дімарова, який народився  у 1922 році на Полтавщині. Пережив страшні роки голодомору, у Другу світову війну воював на фронті, був командиром партизанського загону. Увесь цей життєвий досвід відбився в творах письменника. 
 Доробок Анатолія Дімарова вже хтозна чи й умістився б у добрий десяток томів. За своє довге життя письменник написав безліч романів, повістей, оповідань, етюдів. Твори Анатолія Дімарова хвилюють, зацікавлюють, спонукають до роздумів про життя. Своєю творчістю письменник допомагає нам пізнати самих себе, свою малість і силу, пробуджує в серцях благородні поривання. 
 У 1982 році за досягнення в галузі літератури він був удостоєний Шевченківської премії. 


 18 травня виповнюється 105 років від дня народження українського письменника Вадима Собка.
 Вадим Собко - автор талановитих романів, п’єс про ратні подвиги і творчу працю українського народу. Твори його користуються широкою популярністю серед читачів не тільки в Україні, а й у інших країнах. Він віддав багато сил і снаги створенню образу нашого сучасника, людини праці.
 Докладніше про життя та творчість письменників – ювілярів запрошуємо вас прочитати на сторінці нашого блогу «Літературна персона». 

Немає коментарів:

Дописати коментар