25 травня 2017 р.

Презентація книги Ганни Ручай "На східному фронті є зміни"

25 травня в читальному залі бібліотеки-філії №7 відбулася презентація книги Ганни Ручай «На східному фронті є зміни». Розпочала захід завідувач бібліотеки Людмила Заливча, яка представила автора книги – пані Ганну і нагадала всім присутнім, що рік тому, 26 травня, у бібліотеці відбувалася презентація книги Євгена Положія «Іловайськ», а через рік ми знову зустрілися, щоб поговорити про події на сході.
Ганна Ручай – українська письменниця родом із Білої Церкви, вчитель у п’ятому поколінні, кандидат педагогічних наук, заслужений тренер і діяч фізичної культури і спорту України, майстер спорту міжнародного класу, володар 4-го Дана карате Шото-кан, автор романів «Моя кохана відьма», «Відьмине кохання», «Жіночий бокс», «Школа №13» та ін., лауреат конкурсів «Коронація слова» (2008) та «Золотий лелека» (2010).
«На східному фронті є зміни» - це роман про події в зоні АТО у перший рік війни. Це – жорстока правда про війну без прикрас, війну, якою вона є. Пані Ганна розповіла про те, як виникла ідея створення книги, які почуття переповнювали її під час написання книги, пояснила її назву. Автор також наголосила на важливості волонтерства, адже ця тема їй дуже близька. Мета написання книги: не приспати нашого прагнення до волі і справедливості. На жаль, ми ще не бачимо кінець війни, але зміни вже є і досить суттєві.
Пані Ганна досліджує історію оберегів, згадує про них у своїй книзі і вважає, що обереги захищають бійців від куль, це річ, в яку вкладено добру енергетику. Давала обереги синові, бо він доброволець, неодноразово возила обереги на фронт. На заході була присутня вишивальниця Зоя Коваленко, яка подарувала пані Ганні власноруч вишитий оберіг.
Роман викликав емоційні відгуки з боку присутніх глядачів: зібралися зацікавлені читачі різного віку, активні користувачі бібліотеки, волонтери, батьки загиблих воїнів, а формат живого діалогу з автором дав можливість висловитись кожному. Згадали тих, кого немає і тих, хто зараз воює. Мати загиблого сина Боняківська Марія Карпівна від імені всіх матерів висловила подяку пані Ганні за написану книгу.
Волонтер Віра Маслак запропонувала поїхати із презентацією книги на Луганщину та Донеччину і передати книги до бібліотек Краматорська і Маріуполя.
Волонтер з Чутово Надія Легкобит наголосила на важливості книги для виховання підростаючого покоління.
Щиро дякуємо пані Ганні за плідну і цікаву зустріч, бажаємо натхнення, нових книг і вдячних читачів. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар