23 січня 2024 р.

День Соборності в бібліотеці був насичений подіями

22 січня 1919 року було проголошено Соборність України. 105 років тому, коли Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка об’єдналися в соборну державу, було увінчано прагнення до єднання українців, розділених кордонами тогочасних імперій. Після цієї події і виголошення Акту злуки питання єдності української нації вже ніколи не ставилося під сумнів.

До цієї дати в читальній залі для користувачів пропонується книжкова виставка «Ми – українці! Й Україна в нас одна!», де розміщена література про історію та сучасність боротьби за соборність. Адже нині питання незалежності і соборності залишаються на порядку денному національних завдань. Цілісність буде цілковито відновлена після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом.

В цей же день учасниці гуртка «Українські вечорниці» зібралися на майстер-клас по виготовленню патріотичних кривульок «Мирного процвітання». Ці вироби, вишиті жовтим і блакитним кольорами, з елементами національної символіки, вишивальниці передадуть для захисників як обереги. Тому виготовлялись вони з добрими, щирими думками та побажаннями.

По закінченню майстер-класу майстрині та волонтери сфотографувались з оберегом "Україна всіх єднає".

Ще про одні обереги, які виготовляє майстриня Зоя Дацько, а саме – вишиті шеврони, побажало відзняти сюжет місцеве телебачення. Тому гостями нашої бібліотеки ще стали й медійники – кореспондент Тетяна Весна та оператор Ігор Лук’яненко.

Волонтерці Олександрі Мороз, яка готує щотижня на сотню військових, які перебувають на лікуванні в шпиталі, допомагає урізноманітнити меню  смаколиками – налисниками, котлетами, хінкалі, азербайджанець Такхін. Він завітав в бібліотеку, щоб отримати прапор з підписами, який передали йому в знак подяки військові. А від «Невтомних бабусь» волонтер отримав спечений Ніною Козаченко коровай, ляльку-мотанку та вишитий шеврон.

В цей день отримали фотозвіт з передової від волонтера Івана Данилевського. В подарунок до Дня Соборності від волонтерської команди передали для мужніх захисників оберіг – сітку-прапор, який був зроблений нашими волонтерами ще років два тому. Дякуємо, що був доставлений за призначенням.

Немає коментарів:

Дописати коментар