10 березня 2016 р.

Широко святкували Масляну


10 березня в читальному залі бібліотеки-філіалу №7 користувачі зібралися на фольклорні посиденьки «Масляну будемо святкувати, люту зиму проводжати».
Цікавинки традицій Масляної, особливості щоденного святкування переповіла господиня Секлета своїй доньці Оксані, а заодно і всім гостям. З імпровізованої сценки дізналися і про обряд «колодкування», і про катання на конях, ігри та бої навкулачки.


          А так як захід відбувався в четвер, який прийнято називати Широкою Масляною або Розгуляй - четверок, то і гуляти вирішили весело та завзято, а для цього запросили з святковою програмою хор «Полтавські піснярі». І не пожалкували, бо артисти порадували і піснями, і жартами, і віртуозною грою на баяні.
                                                                                                
                                                                                                           
                                                                                                 

В кінці заходу  вшанували Тараса Григоровича Шевченка, дружно піднявшись, весь зал приєднався до виконання пісні «Реве та стогне Дніпр широкий».
Учасників хору за чудовий виступ працівники бібліотеки пригостили власноруч приготованими млинцями, а користувачам запропонували ознайомитись із різноманітними рецептами млинців на перегляді «Весну зустрічайте млинцями».


Немає коментарів:

Дописати коментар