30 березня 2016 р.

Сплелися звуки і слова

30 березня в бібліотеці-філіалі №7 пройшов творчий вечір поета, композитора, неодноразового лауреата Всеукраїнських та Всесоюзних конкурсів, члена Національної музичної спілки, заслуженого працівника культури, учителя вищої категорії  Володимира Ульяновича Раковського «З добром і піснею іду я до людей».

Володимир Ульянович, який уже не раз виступав в бібліотеці на заходах та встиг  стати улюбленцем аудиторії, вирішив саме тут вперше презентувати свою нову збірку «Когда в душе соловушки поют».
     В фонді бібліотеки уже є збірки його пісень, які він видав у співавторстві з Володимиром Тарасенком, Володимиром Слєпцовим. Вони були представлені на перегляді літератури «Сплелися звуки і слова». Цього разу його співавтором став поет Олексій Антонович Борзих. Олексій Антонович –  ветеран Другої Світової війни, підполковник дальньої авіації і ППО у відставці. В збірку ввійшло 108 пісень, які давно звучать на міських і обласних концертах.

Завідуюча бібліотекою Людмила Заливча ознайомила  присутніх з життєвим і творчим шляхом автора музики, композитора Володимира Ульяновича Раковського та автора слів, поета Олексія Антоновича Борзих.
 Володимир Ульянович розповів про ідею створення збірки, Олексій Антонович поділився спогадами про свою військову службу, захоплення поезією та прочитав декілька своїх улюблених творів.


    Пісні «Березень» та «Бойова подруга» із нової збірки виконав заслужений артист України Віктор Ігоревич Ландар.  Він сказав, що пісня «Бойова подруга» сподобалась йому зразу як тільки потрапила до нього і з дозволу автора він уже виконував цю чудову ліричну пісню багато разів.



Після виконання цієї пісні слово надали бойовій подрузі, дружині Олексія Антоновича Раїсі Федорівні, яка уже протягом 60 років супроводжує свого чоловіка в усіх життєвих радощах і незгодах.

 Потім у  записі прозвучала пісня «Стрекоза», яку виконав онук Володимира Ульяновича, якому на час виконання пісні  було 5 років, а зараз уже 17. А також у записі у виконанні учениці композитора звучала пісня «Люблю десантника».

Презентована збірка вийшла у видавництві «Полтавський літератор». Технічним редактором і автором передмови до цієї збірки став директор цього видавництва, член Національного Союзу журналістів України та Полтавської спілки літераторів, поет-сатирик Анатолій Андрійович Карпенко.



Присутній на заході Анатолій Андрійович, привітав авторів із виходом збірки і виразив впевненість, що пісні цієї збірки, ліричні, мелодичні, патріотичні, стануть бажаними для багатьох поціновувачів і шанувальників музики і поезії. Також він привітав всіх присутніх з святом сміху, що наближається і прочитав декілька своїх сатиричних віршів. А потім він разом із Володимиром Ульяновичем виконали жартівливу пісню на його слова «Сало – їжа козаків».
А сюрпризом для Анатолія Андрійовича та подарунком для всіх присутніх стало виконання романсу «Белой акации гроздья душистые» у виконанні Віри Мотчаної . Мелодія звучала всім знайома, а от слова були  на українській мові, і слова належали Анатолію Андрійовичу.
Із задоволенням всі слухали ще цілий ряд пісень у виконанні Володимира Раковького. Це пісні і про військові будні, і про матусю, і про романс.
Слова подяки від імені всіх присутніх висловила завідуюча бібліотекою, а полтавська поетеса, майстриня фріволіте  Катерина Андріївна Калініченко свої найкращі побажання передала в поетичній формі, а також подарувала  янголят, зроблених у техніці фріволіте авторам збірки на згадку.


Немає коментарів:

Дописати коментар