2 жовтня 2016 р.

Полтавські шляхи Василя Симоненка

 30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек, наш дружний колектив Полтавської міської централізованої бібліотечної системи відвідав Батьківщину видатного українського поета Василя Симоненка – село Біївці, яке розташоване на берегах тихоплинної річки Удай. «Найбільше люблю землю, людей, поезію і …село Біївці  на Полтавщині, де мама подарувала мені життя…», – сказав колись  поет.
 Спочатку ми відвідали хату,  в якій  народився Василь  Симоненко в селі Біївці. Зараз там створено музей. Особистих речей поета, на жаль, не збереглося.  Білі стіни, проста  долівка, ряднина, вишиті  рушники, піч, дерев’яний піл, столик – увесь інтер’єр  був відтворений  дбайливими руками односельців за спогадами  родичів і сусідів.  У Василевій світлиці  зустрічає гостей його портрет, втілений митцями  та портрет його матері.  Ми прослухали цікаву розповідь про дитинство поета.
 Наступна зупинка нашої екскурсії –  музей при Тарандинцівській середній  школі, у якій  з 6 класу навчався поет . Екскурсовод розповіла нам про родовід Василя Симоненка, його дитячі, шкільні роки, навчання на факультеті журналістики Київського державного університету імені Т.Г.Шевченка та черкаський період життя і творчості, останні роки життя поета.
Екскурсія була надзвичайно цікавою та пізнавальною!  Пропонуємо переглянути фоторепортаж  з місця подій

Немає коментарів:

Дописати коментар