20 жовтня 2016 р.

Бережемо славу козаків

 Вечір «Навкруги лунає спів – ми нащадки славних козаків» було проведено в читальному залі нашої бібліотеки з метою уславлення козацтва — однієї із найславетніших сторінок в історії України. Козак в уявленні українця — це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України. Про життя і бойову підготовку, славні традиції козаків та устрій їх держави присутнім було представлено презентацію книжкової виставки «Козацтво – то сторінка історії країни, що наші діди написали шаблями» та показано документальний фільм про факти із життя запорізьких козаків.                           
 На всіх етапах історичного розвитку наша рідна земля потребувала захисників. Про захисників України  різних часів можна було ознайомитись з літератури, яка була запропоновано на перегляді «Шана захисникам найбільша нині за вірну, беззавітну службу України».
 Про сучасних захисників, славних нащадків козаків, про допомогу і підтримку, яка їм здійснюється була розповідь волонтера ГО «Полтавська громада разом» Віри Маслак, яка разом із волонтером Іваном Данилевським та екс-волонтером, нині військовослужбовцем Володимиром Супруном завітали на захід.
 Під звуки «Козацького маршу» (слова та музика Василя Симулика), який присвячений воїнам добровольчих батальйонів, волонтерам, воїнам Збройних Сил та Національної гвардії України всі присутні віддали шану захисникам і минулих часів і нинішнім, які мужньо боронять нашу українську землю.           
 Свідоцтвом того, що в нас росте достойна зміна козацького роду став виступ Єгора Карабута з віршем про любов до рідного козацького краю, до пісні та до української мови.
А виступ вокального ансамблю «Розсошанка» продемонстрував, що український народ свято береже пам’ять про козацьку славу, любить мелодійні і жартівливі пісні.
 Хочеться відзначити, що в учасниць колективу Пазечко Валентини Василівни, Денисенко Ніни Олексіївни, Мироненко Валентини Василівни сини є учасниками АТО і зараз служать Вітчизні, у  Бровченко Валентини Борисівни в армії служить донька, а в керівника колективу Земляної Ганни Миколаївни — внучка.
Майстерний виступ артистів нікого не залишив байдужим, а від волонтерів артисти отримали солодкі подарунки – торти,які надав приватний підприємець Григорій Сахно.                    

Немає коментарів:

Дописати коментар