18 листопада 2017 р.

Осінній ноктюрн

 Осінь – дивовижна пора року, яка наповнює природу красивими жовто-багряними пейзажами, дощами і туманами, дарує нам щедрі врожаї, а ще вона улюблениця і натхненниця багатьох поетів і композиторів.
На музично-поетичному ноктюрні «Листопад у природі, та в серці сьогодні не осінь», який відбувся 18 листопада в читальному залі нашої бібліотеки, були представлені пісні та романси саме про цю пору року. Їх майстерно виконували Віра Мотчана та Лідія Новікова.
Вступом до музично-поетичної композиції прозвучали вірші Наталії Жовнір «Листопадові дні» та Катерини Калініченко «Падолист».
В залі панувала особлива атмосфера, бо осінній ноктюрн виконувався на одному подиху – звучали пісні, переплетені поезією без оголошень і оплесків.
Під час звучання пісень Олена Іванівна Цубер демонструвала власноруч виготовлені шалі.
Поетичною канвою заходу були вірші Галини Вовченко, але цю таємницю для глядачів було розкрито тільки в кінці композиції. Сюрпризом це було і для поетеси, яка була присутня в залі. Галина Василівна також прочитала поетичні твори уже зі своєї нової збірки «П’ю серцем кожну днину», яка визнана «Кращою поетичною збіркою» обласного щорічного конкурсу «Краща книга Полтавщини-2017». Цю збірку вона подарувала бібліотеці.
Заключним акордом ноктюрну стало виконання пісні «Листья желтые».
Фотосесію заходу зробив фотограф Володимир Коротков.

Немає коментарів:

Дописати коментар