23 листопада 2017 р.

Вшанували пам’ять художника, воїна, героя

     23 листопада в нашій бібліотеці відбулася презентація книги «Кабул. Шлях мужності: Спогади про Валерія Боняківського», на яку були запрошені  учні 9-х класів гімназії № 32, волонтери, батьки загиблих воїнів АТО.
   На зустрічі була присутня мати загиблого героя Марія Карпівна, яка є автором-упорядником, хоча книга стала результатом роботи багатьох людей різного віку, професій, уподобань. В ній зібрані поетичні твори, присвячені патріоту і талановитому художнику, спогади бойових побратимів та людей, які знали його в мирному житті, спогади матері, подаються фотографії з сімейного альбому.
Захід розпочався із демонстрації відеозапису останнього інтерв’ю, в якому Валерій Боняківський  розповідав про події на сході нашої країни, а наступний ролик уже був про нього як лицаря небесної варти.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблого командира розвідгрупи добровольчого батальйону «Правий сектор», старшини міліції добровольчого батальйону «Дніпро-1».
Нікого не залишив байдужим виступ матері героя Марії Карпівни, 72-річної тендітної жінки, яка з перших днів сина на фронті стала волонтером і піклувалася не тільки про нього, але й про його товаришів по зброї. Любов до сина, до тих мужніх хлопців, які захищали і захищають нашу землю і мирне життя спонукало її, яка ніколи в житті не писала ні книг, ні віршів, взятися за титанічну працю по створенню книги.
 Спогадами про загиблого поділилися Володимир Раковський - вчитель музики Полтавської загальноосвітньої школи № 11, яку свого часу закінчив Валерій, Олена  Андрієвська - Голова Спілки шанувальників польської культури на Полтавщині «Полонія».  
   На зустрічі прозвучали вірші та пісні, вміщені в книзі, а також були переглянуті фото із бойового життя Валерія та фото його картин. 

Немає коментарів:

Дописати коментар