8 листопада 2017 р.

Пізнавальна мозаїка про рідну мову

      9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято - День української писемності та мови. Також цього дня Православна Церква вшановує святого Преподобного Нестора Літописця, якого називають основоположником писемної української мови. Напередодні цього свята ми запросили до нашої бібліотеки студентів І курсу медичного коледжу УМСА на пізнавальну мозаїку «Із слова починається людина, із мови починається наш рід».
 Завідувач бібліотеки Заливча Людмила Олександрівна розповіла про історію свята, підібрала цікаві факти про українську мову, нагадала про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова – це великий скарб народу. Також студенти ознайомилися з переглядом літератури «Щоб мова народу в повазі була, від роду до роду між нами жила», на якому  було представлено підручники з української мови, словники, а також книги, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу - української мови.

 Найцікавішим моментом заходу стали конкурси на кращого знавця української мови. Студенти активно, всі без винятку, виконували практичне завдання "Правильно - неправильно". Далі провели мовний аукціон, переможці якого  зіграли в гру "Жартівлива торбинка". Найактивніші учасники, які виявили гарні знання рідної мови, були нагороджені призами.

Немає коментарів:

Дописати коментар