22 квітня 2022 р.

Весна вже воскресла і Великдень нам принесла

Великодні свята - радість для усіх, бо Христос здійснив найбільше чудо - воскрес із мертвих і дарував життя. Все довкола сповнюється радістю, оживає, всі люди усміхнені, вітають одне одного, і ділячись свяченим яйцем, складають святкові побажання. 

Звичай на Великдень розпочинати святкування яйцем побутує в Україні з давніх давен, адже яйце має чудодійну силу – зародка нового життя. Яєчко є символом Христового Воскресіння, бо як із мертвої шкаралупи яйця народжується нове життя, так і Христос вийшов із гробу до Нового Життя.

Народні звичаї святкування Великодня українського народу передаються з покоління до покоління. Упродовж пасхальних днів періодично дзвонять церковні дзвони – це знак перемоги життя над смертю. Дзвони дзвонять величаво, всіх до церкви звуть... Йдуть у Божий Храм дорослі й діточок ведуть.

У цей нелегкий для України час випробувань ми віримо, що з Христовим Воскресінням наблизиться довгоочікувана перемога, відновиться сила, воля і слава нашої держави, воскресне нова і могутня Україна! 

Немає коментарів:

Дописати коментар