17 жовтня 2024 р.

Вишиті мініатюри Зої Дацько

Наша невтомна волонтерка, майстриня Зоя Дацько – фанатка вишивки. Це захоплення її супроводжує все життя. Черговою порцією творчості стала ціла колекція вишитих мініатюр. Милують очі різноманітні сюжети. Це будуть подарунки рідним, друзям і, звісно, чергові донати для добрих волонтерських справ!

16 жовтня 2024 р.

Оскар Уайльд мав власну думку про все, що його оточувало, навіть якщо вона суперечила загальновизнаній

Оскар Уайльд – відомий ірландський письменник, поет, драматург і есеїст. Він народився 16 жовтня 1854 року в Дубліні. Уайльд став одним з найбільш відомих літераторів свого часу завдяки своїй сатиричній та витонченій манері письма, а також своїй скандальній особистості.

14 жовтня 2024 р.

Сербський письменник Милорад Павич був впевнений, що літературу в майбутнє ведуть не письменники, а читачі

Відомий сербський поет, прозаїк, літературознавець, перекладач, фахівець з історії сербської літератури XVII – XIX ст., сербського бароко та поезії символізму Милорад Павич народився 15 жовтня 1929 року у Белграді в сім'ї скульптора і викладачки філософії. Працівники бібліотеки-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ до 95-ої річниці з дня народження письменника підготували цікаві факти з його творчої біографії.

12 жовтня 2024 р.

Юрій Щербак сподівається, що світ прочитає його правильно

Майбутній письменник, епідеміолог та політик Юрій Щербак народився 12 жовтня 1934 року в Києві. Навчався в Київському медичному інституті, після чого працював науковим співробітником в інституті епідеміології 30 років. В 1983 році захистив докторську дисертацію.

9 жовтня 2024 р.

На поетичному кафе звучали вірші Федора Гаріна

В рамках міні-проєкту «Славу краю роблять люди» в бібліотеці-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ проведено поетичне кафе «Вірші натхненно він читав», яке присвятили життю і творчості полтавського поета, журналіста Федора Гаріна. 9 жовтня виповнюється 110 років з дня його народження.

8 жовтня 2024 р.

Михайло Драй-Хмара з «грона п’ятірного нездоланих співців»

Михайло Драй-Хмара в 1928 році надрукував сонет «Лебеді» з присвятою своїм товаришам, де вжив вислів «гроно п'ятірне»:

О гроно п'ятірне нездоланих співців,

крізь бурю й сніг гримить твій переможний спів,

що розбиває лід одчаю і зневіри.

3 жовтня 2024 р.

Творчість поета Антонича здобуває належну їй пошану всюди, де живуть українці

До 115-ої річниці з дня народження Богдана-Ігора Антонича працівники бібліотеки-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ підготували інформацію про нього як про яскраву, оригінальну мистецьку постать в українській літературі, поета-новатора. Його творча доля переконливо засвідчує, що великий талант, як сказав Дмитро Павличко, «обов'язково пробивається крізь тернові хащі ідейних манівців і хитань на шлях передових думок свого часу, шлях, поєднуючи серце художника і серце його народу».

2 жовтня 2024 р.

Повернула пісня і юність, і любов

Свято «Пісня поверне знов і юність, і любов», яке було приурочене Дню людей поважного віку, зібрало користувачів до читальної зали бібліотеки-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ. Пісні у виконанні народного аматорського вокально-хорового колективу "Дивограй" повернули присутніх не тільки в юність, але й нагадали про ті свята, які були нещодавно.

Невтомні звітують!

Опадає листя, змінюються пейзажі, але незмінною залишається наша робота по виготовленню сіток. Хоча ми кольори також коригуємо і за природою, і за побажаннями наших захисників. І традиційно звітуємо про виготовленні з любов’ю і турботою сітки.

1 жовтня 2024 р.

Полтава пам'ятає

Ми вже звикли починати день з хвилини мовчання. Тому і 1 жовтня, в День захисників і захисниць України, приєдналися до проведення загальнонаціональної  хвилини мовчання. Ми схилили свої голови на честь полеглих українських військових, цивільних та дітей, всіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу російських військ на українські міста і села. Вічна пам'ять полеглим! Слава тим, хто досі захищає українські кордони!