4 жовтня 2022 р.

Луї Анрі Буссенар зрозумів, що його справжнє покликання не в медицині, а в літературі

Луї Буссенар – талановитий французький письменник, романи якого відомі по всьому світу. Він прославився оригінальними сюжетами та незвичайними ідеями. 4 жовтня виповнюється 175 років від дня його народження. Працівники бібліотеки-філії №7 до цієї дати коротко знайомлять з основними моментами життя та творчості письменника.

В 1870 році Луї Буссенар успішно закінчив медичний факультет. А коли спалахнула франко-прусська війна, то молодого лікаря призвали до армії.  Всю службу він пробув на посаді полкового лікаря, отримав серйозне поранення, коли його полк бився під Шампіньї.

Після закінчення війни майбутній письменник деякий час продовжував цікавитися медициною. Однак незабаром Луї Анрі Буссенар зрозумів, що його справжнє покликання зовсім не в медицині і знайшов себе в літературі.

Перші опубліковані роботи Луї Буссенара датуються 1876 роком. Це невеликі статті, які були надруковані у французьких газетах. Потім довгий час письменник веде свої розділи хроніки у багатьох паризьких газетах.

У 1878 році Луї розпочинає співпрацю з відомим французьким видавництвом, яке публікувало «Журнал пригод на суші та на морі». Буссенар став натхненником цього журналу і вів його до останніх днів свого життя. Саме ці публікації й принесли письменнику популярність.

Книгами Луї Буссенара, які принесли йому небувалий тріумф, стали твори «Через Австралію. Десять мільйонів Червоного опосума» та «Кругосвітня подорож юного парижанина». Після того, як роботи було опубліковано в журналі, літературний авторитет Луї піднявся до небувалих висот. З цього моменту його твори почали випускати окремими книгами.

Луї Буссенар був прихильником пригодницької літератури, адже й сам дуже любив подорожувати і саме ці подорожі ставали джерелами натхнення його творчості. Письменник відвідав Австралію, побував на західному узбережжі Африки, в Марокко, Гвіані. Потім описав свої враження і спостереження 10-річної подорожі в численних захоплюючих романах.

Буссенар відомий як автор романів і повістей: «Викрадачі діамантів», «Капітан Зірвиголова», «Подорож парижанина навколо світу», «Під Південним хрестом», «Втікачі у Гвіані», «Мисливці за каучуком», «З Парижа до Бразилії», «Син парижанина», «Блакитна людина», «Пригоди в країні тигрів» та ін.

Романи Луї Буссенара містять науково-популярні відомості про флору, фауну, особливості та звичаї екзотичних країн. А ще скарби, стародавні реліквії та гори коштовностей, невідомі землі, непрості випробування та карколомні пригоди, дружбу і зраду, хоробрість і ницість. Тож запрошуємо у світ пригод разом з героями Луї Буссенара.

Немає коментарів:

Дописати коментар