13 квітня 2023 р.

Чарують узори Великодні

Серед традиційних свят в українській культурі є свято Великодня. Воно вважається найсвітлішим, найважливішим святом весни й пов’язують його з Воскресінням Христовим, яке розкриває радість перемоги Божого Сина над смертю й вічним забуттям. У Воскресінні християни вбачають підтвердження життя після смерті, що і є основним змістом святкування. 

Великдень нині символізує загальне відродження й оновлення. Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, збагачуватися духовно, допомагати ближньому, дарувати надію і підтримувати віру в серцях на щасливе і радісне майбутнє. Сьогодні в умовах війни Великдень – це не лише весна, з цим святом пов’язані надії кожного українця на нашу Перемогу та відродження України.

Українці свято бережуть свої національні традиції. З нагоди свята Христового Воскресіння в читальному залі бібліотеки-філії № 7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ розгорнуто виставку творчих робіт «Чарують узори Великодні», на якій представлено велике розмаїття великодніх робіт, які створюють неперевершений настрій світлого Христового Воскресіння. У роботах майстринь відбилась уся радість, надія та щирість величного Дня. 

Представлені вироби вражають технікою виконання й закладеним глибинним змістом. Вони несуть особливе тепло, в них вкладено тільки добрі помисли, вони вражають своєю неповторністю, колоритністю та якісним рівнем виконання.

Щиро вітаємо всіх із Світлим святом Воскресіння Христового! Бажаємо миру, радості, здоров`я, добробуту і благополуччя. Нехай це величне свято наповнить серце світлими почуттями надії і любові, дарує щастя та добро!

Немає коментарів:

Дописати коментар