29 травня 2024 р.

Збірка «Листя трави» зробила поета Волта Вітмена всесвітньо відомим

Відомий американський поет Волт Вітмен є одним з найважливіших літературних символів Сполучених Штатів, бо його вірші відображали любов до свободи, демократії та індивідуальності, передавали американський дух.

23 травня 2024 р.

Полтавські джерела наповнили душу Симона Петлюри почуттям патріотизму

День Героїв України ознаменувався в нашій бібліотеці презентацією книжкової виставки «Ми шануємо сміливість героїв», на якій представлена література про борців за свободу України, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції Гідності, бійців АТО/ООС на Донбасі, нинішніх захисників України.

22 травня 2024 р.

«Жалібний марш» поєднав три визначні постаті України: Тараса Шевченка, Лесю Українку та Миколу Лисенка

Щоб вшанувати 163-тю річницю від Дня перепоховання Тараса Григоровича Шевченка користувачі бібліотеки-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ зібралися на літературно-музичний вечір «Вічні ті думки величні»

20 травня 2024 р.

Бальзак сягнув вершини слави, про яку так мріяв з юності

Бажання здобути славу, завоювати світ у французького письменника Оноре де Бальзака з’явилося ще в ранній юності. Це, мабуть, тому, що він належав до покоління, народженого під зіркою Бонапарта – покоління переможців.

17 травня 2024 р.

Музеї про минуле і сучасне книг

Інформаційний калейдоскоп

18 травняМіжнародний день музеїв. Це свято з’явилося в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні Міжнародної ради музеїв була прийнята пропозиція про його встановлення. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

16 травня 2024 р.

Вишиванку одягаємо – славу України примножуємо

День вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

З вишитою вишиванкою у День вишиванки

У День вишиванки всі одягають вишиванки. А наша майстриня, волонтерка Зоя Дацько прийшла не тільки у власноруч вишитій вишиванці, але й вишила вишиванку на картині. Ще один шедевр!

Уродженець Холмщини Юрій Курило 60 років тому став полтавцем

В читальному залі бібліотеки-філії № 7 відбувся вечір-спогад «Уродженець Холмщини Юрій Курило 60 років тому став полтавцем».  Проведення цього заходу зініціювала користувачка, волонтерка Ірина Юріївна Бердник, щоб вшанувати пам'ять свого батька – знаного вченого-біохіміка і фізіолога, педагога, громадського діяча, великого патріота незалежної України

14 травня 2024 р.

Багатоголосе слово Володимира Мирного

На лірично-патріотичний івент «Талант не пригасив вогонь його творіння: Пам’яті письменника Володимира Мирного» до бібліотеки-філії № 7 завітали викладачі та студенти Полтавського державного аграрного університету, рідні Володимира Мирного.

13 травня 2024 р.

12 травня 2024 р.

На згадку про зустріч з Олексієм Івановичем Чухраєм

Творчий вечір Олексія Чухрая, який пройшов в нашій бібліотеці, продемонстрував, що полтавського композитора люблять і поважають шанувальники української пісні, знають та із задоволенням слухають його твори. Це важливо, бо Олексій Іванович сказав для присутніх, що для нього найвища нагорода – це популярність його пісень.

9 травня 2024 р.

Культура країн Європи – скарбниця світової цивілізації

Віртуальна інформхвилинка

Європа – дивовижний континент з багатою історією. Століттями вона була роз'єднана через постійні війни та протиріччя. Але вже більше 50 років країни Європи об'єдналися на основі спільних людських і демократичних цінностей в Європейський Союз, співпрацюють одна з одною, живуть у єдності та дружбі для того, щоб зробити світ кращим – досягати стабільності, миру та процвітання.

Робити потрібні справи під силу кожному

До «Невтомних бабусь» завітав ще один волонтерський десант, і що приємно відзначити, знову молодь – учні 9-Б класу Полтавської ЗОШ №26.

4 травня 2024 р.

Безпілотні літальні апарати стають незамінним ресурсом для операцій ЗСУ

Війна в Україні спричинила революційний прорив у використанні безпілотників як зброї – ще ніколи й ніде не було на них такого попиту. Безпілотники є передовими засобами спостереження, розвідки та аерозйомки. Сьогодні – це високоточна зброя із ефективністю знищення особового складу і техніки понад 80 %. Жодна артилерія не може зрівнятися з цим. Воювати дронами дешевше, вони вражають більш точно, а ще дозволяють зберегти життя українським військовим.

Подарунки до свят нашим захисникам

До нашої бібліотеки колеги з Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара принесли малюнки і поробки своїх маленьких користувачів. Яскраві, оригінальні, багато з них присвячені Великодню

2 травня 2024 р.

Великдень барвами чарує

Український народ з давніх давен шанує Празник Христового Воскресіння, який має ще такі назви як Свято Пасхи, Велика Неділя Пасхи, а найбільш поширена назва цього свята – Великдень.