16 травня 2016 р.

Відкриваймо Європу разом

 День Європи є  символом миру та єдності. Це той день, коли всі європейці гуртуються навколо ідеї вшанувати свої спільні цінності та окреслити нові перспективи розвитку об'єднаної Європи.
 Рішення щодо відзначення 9 травня Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані.
 Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. А щорічне відзначення цього свята в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 року, в третю суботу травня. В цьому році це свято припадає на 21 травня.
 Дні Європи в Україні традиційно відзначаються з метою нагадати українцям, що вони є європейською нацією і розглядаються як практичний крок у напрямку зміцнення самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
 До цього дня в читальному залі бібліотеки-філіалу №7 представлено виставку-експозицію «Європа багатолика: єдина, близька, велика». Окрасою виставки став символ Європейського Союзу – синє полотнище з дванадцятьма зірочками.
 Ця пізнавальна виставка покликана донести до користувачів багато відомо і  невідомого, загадкового і прекрасного, що таїть в собі Європа, розповісти про її історія та географію, культуру та літературу.







Немає коментарів:

Дописати коментар