18 травня 2016 р.

Лірична і музична присвята матерям

 Мама, Матуся, Мамуня, Мамочка, Матінка… які надлюдські глибини скарбів містить це слово в собі, бо вона називає людину, яка завжди для нас найближча, найрідніша, найкраща, наймиліша.
 Перше слово людини – мама. Його розуміють у всіх країнах і навіть звучить воно майже однаково у більшості мов. Український народ споконвіку шанує матір, тож і не дивно, що на державному рівні започатковано   вшанування  всіх  матерів  загальнонаціональним святом – День матері.
 Скільки творів, поем, віршів, пісень присвячено самій рідній людині, але образ вималюваний у цих творах по-своєму рідний і зовсім різний.
 У цьому мали змогу переконатися поціновувачі поезії та пісні, які зібралися в читальному залі бібліотеки-філіалу №7 на літературно-мистецький вечір «Світи мені повік, матусине любове». Ведучою вечора була бібліотекар читального залу Тетяна Куслій.

 Звучали вірші про рідних матусь, знайомі з дитинства пісні, виконані хором «Полтавські піснярі», які підхоплював весь зал, а від хвилюючих і теплих слів про рідних матусь і теплі домівки у багатьох наверталися сльози.




Немає коментарів:

Дописати коментар