23 травня 2016 р.

Україна відзначає День Героїв

23 травня Україна відзначає День Героїв.
У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити цей день як Свято Героїв, День Героїв  адже у травні загинули провідники українського національного руху Симон Петлюра, Євген Коновалець та Микола Міхновський. До здобуття Україною незалежності свято святкувалося підпільно, з проголошенням незалежності у 1992 році почало набувати розголосу, але воно до цього часу не є офіційним державним святом.
 Цього дня вшановуємо видатних діячів українського визвольного руху, воїнів, які боролися за Україну впродовж її історії лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Протягом всієї славної історії не міг допустити волелюбний народ, щоб його ненька-Україна схилялася перед кимсь на коліна, ставала годувальницею нахабних поневолювачів, а часом і своєї влади. Герої «Небесної Сотні» своїм життям відстояла свободу для мільйонів українців і дали змогу продовжувати будувати демократичну правову державу.  Зараз  українці відстоюють на сході  свою землю від протиправного насильницького вторгнення Росії, а ми вшановуємо всіх живих і загиблих героїв сучасної російсько-української війни.
 Відзначення Дня  Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – Незалежності, розквіту і слави Української Самостійної Соборної Держави.
До цього дня в читальному залі бібліотеки-філіалу №7 пропонується книжкова  виставка-хронограф, експозиція якої побудована таким чином : перший розділ «Київська Русь та Запорозька Січ – українські святині», другий розділ – «Апостоли української ідеї» - книги про поборників незалежності України в роки визвольних змагань першої половини ХХ століття, третій та четвертий  розділ  «Найкраща сотня в небо іде», «Нині плаче Україна за своїми синами»– інформація про тих хто в наш час боровся і бореться за честь, правду і гідність, за вільне серце, за мирне небо над нашою головою. Це дає змогу ознайомитись в хронологічній послідовності з героями, які боролися за краще майбутнє рідної України.



Немає коментарів:

Дописати коментар