29 серпня 2020 р.

Неможливо забути

      29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
  24 серпня 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про затвердження пам'ятного дня. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, внаслідок розстрілу українських військовослужбовців під Іловайськом загинуло 366 осіб, 429 були поранені. Серед загиблих – славні сини полтавського краю, безсмертний подвиг яких золотими літерами вписаний у літопис української бойової слави, у літопис людської мужності і відваги.
 Олександр Мочалов – полтавець, доброволець батальйону «Донбас», розвідник-санітар, який загинув під Іловайськом 29 серпня 2014 року, рятуючи своїх поранених товаришів. Указом Президента України за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олександр Мочалов нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
 На фасаді Полтавської ЗОШ №38, випускником якої був Олександр,  встановлено пам’ятну дошку.
 А колектив бібліотеки оформив стенд про Олександра Мочалова, який, до речі, проживав на Половках, поряд з бібліотекою.
 Хвилина мовчання, загальнонаціональний молебень та державні прапори на військових цвинтарях – так 29 серпня вшановують пам’ять тих, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну!

Немає коментарів:

Дописати коментар