27 червня 2022 р.

Конституція – оберіг нашої державності

В ніч з 27 на 28 червня 1996 року було прийнято першу в українській історії Конституцію незалежної держави України, яка остаточно закріпила правові основи нашої держави, її суверенітет і територіальну цілісність. Прийняття Конституції України логічно завершило процес становлення України як суверенної держави, що має свій Основний Закон.

До Дня Конституції України в бібліотеці-філіалі № 7 було проведено патріотичну годину «Конституція – оберіг нашої державності».

Громадська діячка, правозахисниця і вишивальниця Зоя Коваленко ознайомила присутніх з основними етапами історичного розвитку Конституції України та представила свою вишиту роботу, присвячену 300-річчю першої Конституції України Пилипа Орлика.

Регіональний представник Українського інституту національної пам'яті в Полтавській області Олег Пустовгар розповів про участь полтавців у конституційному процесі.

Вірші Зої Коваленко «Конституція Пилипа Орлика», «Конституційна ніч», «Конституція України» читала актриса театру Людмила Тимофєєва.

А гурт «Барвінок» подарував присутнім чудові патріотичні пісні.

Під кінець зустрічі всі присутні заспівали Державний Гімн України, розгорнувши вишивку «Україна всіх єднає», яка є оберегом для всієї України, для її захисників.

Телерепортаж про захід дивіться на каналі ІРТ.

Немає коментарів:

Дописати коментар