26 лютого 2024 р.

Перлини Лесиного слова в музиці

25 лютого 1871 року народилася Леся Українка. Щороку в цю дату згадуємо талановиту поетесу, чий внесок в українську літературу неможливо оцінити. На її творах виросло не одне покоління українців, а її вірші настільки актуальні, ніби написані сьогодні.

Для користувачів бібліотеки-філії №7 до цієї дати було проведено літературно-музичний вечір «Перлини Лесиного слова в музиці». Підготувала і була ведучою цього заходу гостя із Багачанщини, вчитель української мови та літератури Бірківської гімназії Наталія Слуковська.

Розповідь про Лесю недарма пов’язали з музикою. Адже коли йдеться про багатогранність творчої натури письменниці, згадують саме про її музикальність, і цілком закономірно, бо музика для Лесі була світом натхнення, праці, джерелом духовної сили і філософської мудрості. У житті поетеси музика звучала з самого дитинства і в родині Драгоманових (рід матері), і в родині Косачів (батьківський рід). Музика давала поетесі творче літературне натхнення, під її впливом яскрава фантазія вимальовувала дивовижні сюжети та образи.

Музичним подарунком присутнім був чарівний спів під бандуру викладача Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко Любові Срібної. Вона виконала улюблену колискову пісню Лесі Українки та пісню на її слова «Давня весна».

Читальна зала була прикрашена вишитими віршами Лесі Українки, які майстерно виконала майстриня Зоя Коваленко.

Працівники бібліотеки створили презентацію «Поезія Лесі Українки в музиці»

Немає коментарів:

Дописати коментар