21 лютого 2022 р.

Закарбуєм у серцях Небесну Сотню, яка тепер на небесах

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом, аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…

Протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку 18-20 лютого 2014 року, а 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. 21 лютого 2014 року на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею», а під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом.

День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Користувачі нашої бібліотеки вшанували полеглих героїв на інформхвилинці «Закарбуєм у серцях Небесну Сотню, яка тепер на небесах»

Присутнім було презентовано літературу, присвячену цій темі, її було представлено на перегляді «Вони крильми стоять над нами і кожен з них у пам’яті живий!: До Дня  Героїв Небесної Сотні».

Немає коментарів:

Дописати коментар