12 вересня 2024 р.

Заняття з цифрової грамотності для людей елегантного віку

Інтернет змінив наше життя за дуже короткий час. Зараз у нас є вся інформація у світі, а точніше під рукою, через усі види розумних додатків та веб-сайтів. Хоча ця революція здебільшого позитивна, вона має і тіньові сторони. Інтернет-шахрайство зустрічається набагато частіше, ніж люди підозрюють, а шахраї постійно вигадують нові схеми. Кожного з нас кіберзлочинці можуть спіймати на гачок, тому важливо знати як захиститися від них, використовуючи знання як зброю.

11 вересня 2024 р.

Перегляд сучасного фільму, присвяченого українським добровольцям

Щороку у другу суботу вересня святкують День українського кіно. Фактично це свято є професійним днем працівників кінематографії і з'явилося з виходом президентського указу 12 січня 1996 року. Кіно – це мистецтво, яке здатне формувати національну свідомість, протистояти ворожій пропаганді та доносити правду через екрани. Незважаючи на те, що це професійне свято – відзначити його може кожен українець.

9 вересня 2024 р.

Зустріч-спогад з нагоди 35-річчя Народного Руху України

9 вересня в читальній залі нашої бібліотеки на зустріч-спогад «Народний Рух України: 35 років» зібралися користувачі бібліотеки, волонтери та рухівці Полтавської крайової організації Народного Руху України, які стояли біля витоків та долучилися згодом до багатотисячної організації.

Безсмертя життя і творчості Івана Петровича Котляревського

Будеш, батьку, панувати,

Поки живуть люди,

Поки сонце з неба сяє,

Тебе не забудуть! 

Так на смерть славного сина українського народу Івана Петровича Котляревського відгукнувся молодий Тарас Шевченко, пророкуючи йому безсмертя. Ці ж слова викарбувано на пам’ятнику письменникові, відкритому 30 серпня 1903 року в Полтаві.

1 вересня 2024 р.

Невтомні звітують!

Традиційно на початку місяця звітуємо про виготовлені маскувальні сітки. За серпень виготовлено 55 сіток, за цей рік – 567 сіток площею 13934 кв. метрів. З початку роботи – це 2923 сітки загальною площею 78034 кв. метрів.