12 вересня 2024 р.

Заняття з цифрової грамотності для людей елегантного віку

Інтернет змінив наше життя за дуже короткий час. Зараз у нас є вся інформація у світі, а точніше під рукою, через усі види розумних додатків та веб-сайтів. Хоча ця революція здебільшого позитивна, вона має і тіньові сторони. Інтернет-шахрайство зустрічається набагато частіше, ніж люди підозрюють, а шахраї постійно вигадують нові схеми. Кожного з нас кіберзлочинці можуть спіймати на гачок, тому важливо знати як захиститися від них, використовуючи знання як зброю.

Бібліотека-філія №7 Центральної бібліотеки ПМТГ продовжує діяльність в рамках проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-Хабах цифрової освіти Полтавщини». Для користувачів бібліотеки було проведено заняття з цифрової освіти «Дбаємо про кібербезпеку людей елегантного віку».

На початку заняття поговорили про цифрову грамотність і чому так важливо її розвивати. Бібліотекар-консультант Хабу пояснила присутнім як зареєструватися на платформі «Дія. Освіта» та порекомендувала серіали, які буде корисно їм переглянути.

Далі перейшли до перегляду серіалу «Обережно! Кібершахраї». Ця тема зараз є дуже актуальною, адже кібершахрайство стало дуже поширеним явищем не тільки в Україні, а й по всьому світу. У чотирьох серіях фахівці з питань кібербезпеки та кіберзахисту розказують, як розпізнати найпопулярніші схеми обману: заміна SIM-карти, викрадення телефону, фішинг, шахрайські дзвінки, доступ до комп’ютера тощо та навчитися їм протистояти.

Після перегляду серіалу присутні поділилися своїми враженнями. Виявилося, що дехто з них чи їхніх знайомих вже стали жертвою кібершахраїв, бо не знали, як їм протидіяти. Отже, такі заняття з кібербезпеки є дуже корисними і необхідними.

Будьте пильними та не дайте себе ошукати!

Немає коментарів:

Дописати коментар