7 вересня 2024 р.

Книжкові виставки до Національного тижня читання нонфіку

З 2 по 8 вересня в Україні за ініціативою Українського інституту книги триває Національний тиждень читання нонфіку.

Нон-фікшн книги – це література, яка інформує, навчає і надихає, вона заснована на реальних фактах чи подіях. У сучасному світі, де потік інформації невпинно зростає, такі книги займають особливе місце.

Мета такої літератури – не сухе переказування подій, а їх обростання цікавими деталями і подробицями, фактами, красиве їх подання. На сьогоднішній день найпопулярніша література в цьому жанрі: енциклопедії, праці з різних напрямків науки, біографії та мемуари, навчальні посібники, путівники.

Наша бібліотека в читальній залі розгорнула до цієї події цикл книжкових виставок «Життя, відтворене словом», щоб ознайомити своїх користувачів з біографіями і зануритися в світ історії, літератури і мистецтва. Тому відповідно книги сформовані і представлені на трьох книжкових виставках: «Люди, які змінили історію», «Слідами майстрів пера» та «Світлиці талантів».

Темою даного тижня читання вибрано фразу українського мовознавця Юрія Шевельова  - «З історії незакінченої війни». Тож нехай попри війну, що триває, що не закінчилась, оповіді про видатних політичних діячів, про творців української літератури та талановитих митців, про те, як вони жили, працювали, боролися та йшли до успіху, надихають, мотивують та допомагають кожному не тільки набувати досвіду, розуміти наше життя, але й формувати свою активну життєву позицію у нелегкий для нашої країни час.

Немає коментарів:

Дописати коментар