23 серпня 2021 р.

Синьо-жовтий символ свободи і незалежності

Державний прапор – невід’ємний атрибут кожної країни. Його еволюція у своєрідний спосіб відображає багатовікові процеси розвитку, становлення та життєдіяльності державних утворень, які були на території України.

Синій та жовтий кольори прапору символізували Київську Державу ще до християнизації Русі. Це були також кольори герба Галицько-Волинської держави, більшості міст Київщини та загалом України. Упродовж історичного становлення Української держави синьо-жовтий прапор був символом боротьби за національні та соціальні права українського народу і за часів незалежності став Державним Прапором України. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса і багатство рідної землі.

Для України прапор – це символ країни і є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під час Революції гідності синьо-жовтий стяг був символом не лише української держави, а й її народу, історичної спадковості, цінностей, прагнення свободи і справедливості, а нині в умовах війни за територіальну цілісність України він уособлює готовність до боротьби за свою рідну землю, за власну честь.

Дню Державного прапора України працівники бібліотеки-філіалу №7 присвятили фотоколаж «Синьо-жовтий символ свободи і незалежності».

Немає коментарів:

Дописати коментар