24 серпня 2021 р.

Ніхто не знищить Україну у кожному із нас

Читальна зала бібліотеки-філіалу №7 зустрічала гостей в День Незалежності книжковою виставкою «Україна – найцінніше, що у всіх нас є!», переглядом літератури «Синьо-жовтий символ свободи і незалежності», виставкою творчих робіт вишивальниці Зої Коваленко «За Україну, за її волю».

Година спілкування «Уже ніхто не знищить Україну в тобі, в мені, у кожному із нас» розпочалася з урочистого нагородження. Лідер громадського благодійного руху «Полтавська громада разом» Віра Маслак вручила Почесну грамоту виконавчого комітету Полтавської міської ради батькам нашого земляка Олега Герасименка, полковника медичної служби, військового лікаря-хірурга. З ним Віра Миколаївна мала нагоду познайомитись під час нещодавнього візиту до військового мобільного госпіталю міста Часів Яр, де також передавала гостинці і від «Невтомних бабусь».

Потім екскурс в історію здобуття незалежності зробила знана й шанована в Полтаві громадська діячка, правозахисниця, вишивальниця, волонтерка Зоя Дмитрівна Коваленко. За незалежність України вона боролась ще з кінця 80-х років, а тепер працює для її розвою. Вона не просто розповіла про свою участь у бурхливому вирі боротьби за Українську державу, але й представила вишивки, які вишивала до тієї чи іншої події. З ними вона виходила на акції протесту, на урочистості, на Майдани.

Під час презентації фотоколажу «Синьо-жовтий символ свободи і незалежності» було розгорнуто український прапор, який на маскувальній сітці був виготовлений волонтеркою Зоєю Дацько. Такий прапор уже подарований військовим 57 бригади, а цей подарунок також згодом буде передано нашим захисникам.

Немає коментарів:

Дописати коментар