26 листопада 2022 р.

Не згасне в серці пам’яті свіча

Україна щороку, четвертої суботи листопада, вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932 – 1933 років, масових штучних голодів 1921 – 19231946 – 1947 років. Цього року ця дата припадає на 26 листопада.

Нині робимо це в умовах війни Росії проти України. Проти нас знову застосовують геноцид. Ворог знову намагається знищити українську ідентичність і українську націю. Тому цього року вшанування пам’яті жертв Голодомору проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!»

ПАМ’ЯТАЄМО злочин сталінського геноциду та про його жертви. ЄДНАЄМОСЯ, бо єдність є запорукою нашої перемоги. Тому ми вистоїмо й ПЕРЕМОЖЕМО.

До Дня пам'яті жертв голодоморів в читальній залі бібліотеки-філії №7 оформлена виставка-вшанування «Встає історія з пітьми, словами фактів промовляє: ГОЛОДОМОР», на якій представлено документи, свідчення очевидців, твори українських письменників про геноцид нашого народу.

Також наша бібліотека долучилася до Загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку». Це вияв скорботи за жертвами Голодомору, пам’яті про загиблих сучасних героїв російсько-української війни та віри в перемогу України.

Немає коментарів:

Дописати коментар