11 липня 2020 р.

Не зрівняти ні з чим, той шоколад!

      Шоколад — одне з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих. Цінителів цього творіння кондитерського мистецтва можна зустріти у всьому світі. В перекладі з латинської мови дерева какао називаються «їжею богів».
      Шоколаду приписували не тільки цілющі, але й магічні і навіть містичні властивості. Так, в XVI ст. у Європі, під час загального захоплення шоколадом, звичайно, коли ці очікування не справдилися, навіть, почали вважати його джерелом усіх бід. Існувала тоді думка, що якщо вагітна жінка їсть чорний шоколад, то в неї обов’язково народиться чорношкіра дитина.
Деякий час шоколад був заборонений церквою, а його поїдання – прирівняне до богохульства.
А зараз шоколаду навіть влаштовують свята. Всесвітній день шоколаду відзначається щорічно 11 липня. Крім нього, існує ще один день з такою ж назвою, який відзначають 13 вересня. Батьківщиною свята вважається Франція. Саме французи в 1995 році поклали початок цього свята. Це молоде свято досить швидко здобуло популярність і крім Франції широко відзначається в Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах.
Шоколад бадьорить, якщо його їсти, і може покращити настрій, якщо на нього дивитися! Це настільки популярні і улюблені ласощі, що майже в кожній країні існує музей шоколаду. Пропонуємо зробити мандрівку відомими музеями шоколаду, адже унікальними витворами з шоколаду можна дивуватися на рівні світових шедеврів!

Немає коментарів:

Дописати коментар