2 лютого 2023 р.

Користувачка бібліотеки Олена Цубер стала лауреатом міжнародного конкурсу за читання уривку з поеми Івана Котляревського "Енеїда"

Майстриня і волонтерка, активна і креативна користувачка нашої бібліотеки Олена Іванівна Цубер на одному із заходів пораду – вивчати українську мову з першоджерел – взяла до уваги. Вирішила почати із творчості полтавця Івана Котляревського, адже він започаткував новий етап формування літературної мови, а його твори написані на основі усної живої народної мови. Вибрала поему «Енеїда», яку називають енциклопедією українознавства. Спочатку вивчила 25 строф по 10 рядків, а зараз уже напам’ять як справжня акторка читає 50 строф. Це всього аж 500 рядків!!!

«…мудрий, іронічний Котляревський до витоків народних нас веде», – вдало підмітила у своєму вірші Марія Бойко. А от Олену Іванівну Котляревський привів аж у Болгарію на Міжнародний двотуровий багатожанровий фестиваль-конкурс «Різдвяна зірка». Пославши на конкурс відео з декламуванням «Енеїди», вона стала лауреатом І ступеня у номінації «Театральна творчість – художнє читання» ХІІ категорія

Це відео було записане, коли Олена Іванівна вперше виконувала на широку аудиторію цей уривок в нашій бібліотеці на заході, який був приурочений Міжнародному дню рідної мови

А сьогодні вона розділила з нами радість своєї перемоги та ще читала «Енеїду». А ми із захопленням слухали та насолоджувались її неперевершеним акторством та неповторним колоритом мови Івана Котляревського.

Немає коментарів:

Дописати коментар