16 лютого 2023 р.

Друзі, єднаймося і не цураймося, бо Україна – одна!

Інформаційний дайджест

16 лютого українці вдруге в історії відзначають День єднання.

У президентському указі від 14 лютого 2022 року йдеться, що День єднання оголошено для посилення консолідації українців, зміцнення їхньої стійкості на тлі зростання гібридних загроз, пропагандистського та морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Деякі говорять, що в нас уже є свято – День Соборності України. Але воно присвячено великій історичній події – проголошенню Акту Злуки УНР та ЗУНР 1919 року, а ідея Дня єднання – показати світу єдність українського народу на тлі військової загрози.

У своєму минулорічному зверненні Президент України Володимир Зеленський сказав: «Великий народе великої країни, добрий ранок тобі! Сьогодні важливий день – День єднання нас всіх. Ми різні, різного віку, різної статі, з різних міст, регіонів, різних професій, різних талантів, різних знань, мов, релігій. Але об'єднує нас єдине бажання: жити в мирі, щасливо, однією родиною, з дітьми, з батьками. І на все це ми маємо повне право. Бо ми в себе вдома, ми в Україні. І ніхто наш дім не буде любити так, як ми любимо. І ніхто, тільки ми разом, зможемо наш дім захистити…».

На превеликий жаль, загроза виявилась реальною. Повномасштабна війна в Україні зачепила кожного. У нелегкий для держави час українці зібралися у велику спільноту, зорганізувалися в громади, асоціації й, об’єднавшись в єдине ціле, роблять спільну справу, наближаючи перемогу. Велика війна стала критичною точкою об’єднання українців довкола спільних цінностей.

Люди згуртувалися, допомагають, чим можуть: приймають, як рідних, вимушених переселенців, роблять усе, аби їм було комфортно, підтримують морально. З молитвою у серці сортують, вантажать, доставляють гуманітарну допомогу, готують їжу для захисників, плетуть сітки, виготовляють окопні свічки.

В цей день працівники бібліотеки-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ підтримали дух свята, вдягнувши вишиванки та розгорнувши синьо-жовтий прапор, а Гімн України, який прозвучав о 10:00, додав віри у перемогу і незламність українців.

Єднаймося, УКРАЇНЦІ!

В єдності наша сила!

Немає коментарів:

Дописати коментар