16 березня 2017 р.

Вечір романсу - насолода для душі

 Вечір романсу в нашій бібліотеці відбувся! 16 березня чудовий концерт подарували учасники цього заходу всім глядачам. Це був приголомшливий, натхненний вечір, який ми назвали «Весняний день дарує нам романс». Отже, все по-порядку.
 Романси ... В них стільки емоцій, почуттів, переживань. Здається, в романсі - все життя, вся тремтливість, вся душа людини, напевно тому так багато поціновувачів цього пісенного мистецтва. Зал повний, важко знайти місце, і це нас дуже тішить - значить ми робимо потрібну людям справу.


 Почала вечір бібліотекар Куслій Тетяна, подякувала всім глядачам за постійний інтерес до заходів, які проводить бібліотека і представила наших сьогоднішніх зірок романсу - співачок Віру Мотчану, Лідію Новікову, співака і композитора Володимира Раковського і юного дебютанта, учня Володимира - Артема Морозова. Представила також ведучу вечора, активну користувачку нашої бібліотеки, учасницю бібліотечного гуртка «Українські вечорниці» Іванну Степову.
 Вечір романсу лився безперервним потоком поезії і пісень, захоплював дух своєю емоційністю і чарівними звуками прекрасних мелодій і слів. По ходу цього дійства розумієш, скільки сил і часу витратила ведуча пані Іванна на підготовку до концерту,  до кожного романсу підібрані чудові вірші. А скільки душі вклала вона в їх артистичне, натхненне виконання. Низький уклін і велика подяка від колективу бібліотеки та всіх глядачів!
 А співаки! Вони були талановиті, щирі та просто неймовірні! Бурхливі оплески та крики «браво» не вщухали від вдячних глядачів. Та й як можна було залишатися байдужими до пісень, багато з яких підхоплював весь зал, і кожен глядач відчував себе частинкою прекрасного мистецтва.

        Віра Мотчана виконала романси «Шелестять дощі», «Сиянье колдовских очей», «Скажи, скажи», а під акомпанемент гітари Володимира Раковського вперше виконала романс «Праздник романса».

 Дует Віра Мотчана та Лідія Новикова подарували глядачам «Смеются, плачут соловьи», «Очарована» і «Не уходи».

 Справжню насолоду подарував глядачам Володимир Раковський виконанням романсів «Чарівна ніч», «Что так сердце растревожено» та «Ария Мистера Икс». Також у нього було дебютне виконання пісні «Романс» на слова Володимира Мирного, який доречі був присутній на концерті.
 Юний дебютант – Артем Морозов разом з Володимиром Раковським виконав романс «Допоки я тебе люблю».
 І на останок тріо - Віра Мотчана, Лідія Новікова та Володимир Раковський з романсом «Белой акации гроздья душистые».
 Поетеса Катерина Калініченко, поетичні рядки якої також звучали з вуст ведучої сьогодні, під враженням від почутого і побаченого, прямо на концерті написала вірш, який присвятила цьому вечору і подарувала його після закінчення всім присутнім.
 Письменник Володимир Мирний подарував артистам та бібліотекарям свою нову книгу, презентацію якої ми плануємо приурочити до Дня поезії на наступному тижні в нашій бібліотеці.           
 А публіка настільки занурилася в атмосферу романсу, що твердила «мало», та й як можна насититися  прекрасним, душа завжди буде вимагати продовження. Що ж, будемо продовжувати, до нових зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар