2 березня 2017 р.

Поради з нагоди письменницького свята

 Неможливо уявити собі сучасне життя без літератури. Навіть ті, для кого читання не є улюбленим дозвіллям, стикаються з літературними творами, адже сценарій до фільму, стаття в журналі або газеті – це теж праця письменника. Всі, хто має безпосереднє відношення до письменницького ремесла, відзначають 3 березня 2017 Всесвітній день письменника.
 Це свято відзначається з 1986 року за рішенням 48-го конгресу Міжнародного ПЕН-клубу, що об’єднує у своїх лавах драматургів, поетів, редакторів і романістів.
 Напередодні цього дня на абонементі бібліотеки презентована виставка-порада «Письменник – це не той хто пише, це той, кого багато читають», яка демонструє різноманіття кращих письменницьких здобутків . Відомо, що одним з найбільш плідних письменників усіх часів і народів був іспанець Лопе де Вега. Крім «Собаки на сіні» він написав ще 1800 п'єс, причому всі вони - у віршах. Ні над однією п'єсою він не працював більше трьох днів. Роботи його добре оплачувалися, так що Лопе де Вега був практично мультимільйонером, що серед письменників зустрічається вкрай рідко. Але виставка-порада має мету – познайомити з творами  письменників, які не просто багато писали, а твори яких користувалися і користуються популярністю серед читачів.
 Читання — це важливо. Читати потрібно багато і хороші твори. Але що робити, якщо не знаєш що вибрати? Адже кількість дійсно хороших книг обчислюється тисячами. Ця виставка-порада для тих кому  потрібно допомога для правильного вибору книг.  Запропоновані книги  можна почитати для розвитку своєї особистості.                                     
 На перших двох полицях розміщені книги , які були визначені найкращими  в результаті одного з найпопулярніших опитувань, яке було розміщене на сторінках Facebook і ВКонтакті.                        
 У всіх є улюблені книги: комусь подобаються трилери, комусь — драми, комусь — детективи. Однак завжди є список книг, які не оминають уваги більшості із нас. Мова йде про бестселери, якими захоплюються читачі із різних куточків світу, про які пишуть відомі видання та які не втрачають своєї популярності. Тому третя полиця – це світові бестселери українською мовою.                            
 Що може бути кращим, аніж своє, рідне! Тому на четвертій і п’ятій сторінці виставки-поради представлені книги українських авторів, в тому числі і тих,  які удостоєні престижної премії  «Коронація слова».
 Читайте! Нехай Ваше життя буде наповнене зустрічами з цікавими книгами.

Немає коментарів:

Дописати коментар