7 березня 2017 р.

Літературно-музичний подарунок жінкам

 Довгоочікувана весна увірвалася в наше життя стрімко і сонячно. З перших днів березня в повітрі запахло весною, природа почала оживати від зимової сплячки, а наші серця, немов за помахом чарівної палички, наповнилися оптимізмом, романтикою, надією і ніжністю. А ще очікуванням улюбленого весняного свята - дня, коли ми, жінки, хочемо відчути себе особливо коханими, прекрасними і неповторними створіннями. Поки чоловіки ламають голови питанням, що ж подарувати своїм коханим жінкам в день 8 березня, ми вирішили подарувати жінкам гарний настрій, а що може створити його краще ніж поезія і пісня!
 Цього року колектив нашої бібліотеки організував цілий цикл літературно-музичних вечорів, присвячений Міжнародному жіночому дню, а також Шевченківським дням, які за традицією вже вкотре проходять в березні в стінах нашої бібліотеки.
 Перший колектив, який завітав до нас 7 березня зі своєю оновленою програмою - театр народної пісні «Родина калинова». Двогодинна концертна програма пролетіла, як одна мить.
 Почала захід завідуюча бібліотекою Людмила Заливча привітаннями, прекрасними поетичними рядками про жінок і для жінок, а ще познайомила глядачів з різноманітною літературою на дану тематику, яка була представлена ​​на книжковій виставці, організованій до Жіночого свята - «Жінка ... Немає милішого слова. Ти ж бо життя і творіння основа».
 Цубер Олена Іванівна, наша активна користувачка, талановита вишивальниця і учасниця бібліотечного гуртка «Українські вечорниці» прочитала вірш, який написала про свою маму. Що ж, талановита людина талановита в усьому, вірш викликав чуттєві емоції та оплески глядачів.
 А потім рікою полилися чудові колективні та сольні пісенні номери, вірші і цілі театралізовані постановки у виконанні наших улюблених артистів - колективу, що став уже нам і нашим глядачам рідним - «Родина калинова» під керівництвом заслуженого працівника культури України Світлани Прокопенко.
 Звучали українські народні пісні - жартівливі і сумні, веселі і ніжні. Не обійшлося і без улюбленого вже глядачами номера з п'єси Михайла Старицького «За двома зайцями» в неперевершеному виконанні Леоніда Терехова та Світлани Прокопенко.
 Віддали шану нашому Кобзареві Тарасу Григоровичу Шевченку, виконавши його безсмертні твори.
 А закінчили свято колективним, разом з глядачами, виконанням гімну України.
 Свято викликало цілий калейдоскоп емоцій -  в очах глядачів були і радість, і сльози, і патріотизм. Одне можна стверджувати з впевненістю – ніхто не залишився байдужим, бурні аплодисменти та крики «браво» були кращим тому підтвердженням.
 Наприкінці Людмила Заливча ще раз привітала всіх жінок зі святом і подарувала артистам квіти – весняні, тендітні і прекрасні.

Немає коментарів:

Дописати коментар