9 березня 2017 р.

Шевченкове слово у серці моєму

 Вже доброю традицією в бібліотеці-філіалі №7 стали Шевченківські читання, які відбулися 9 березня з нагоди дня народження Кобзаря. До нас завітали учасники гуртка «Веселі всезнайки» - учні 4-Б класу гімназії № 32.

 Школярі із захопленням та зацікавленістю прослухали розповідь бібліотекаря  Олени Стеблій про Тараса Григоровича Шевченка. Мандруючи сторінками життя та творчості поета, активно відповідали на запитання і показали гарні знання про майстра поетичного слова.                  
 Після бесіди про життя Тараса Шевченка бібліотекар познайомила учнів із книгами, представленими на виставці «Шевченко – наш. Він для усіх століть», яка розкриває для відвідувачів бібліотеки Т.Г.Шевченка як національного пророка, художника, мислителя-філософа. На виставці представлені твори Тараса Шевченка, різні видання "Кобзаря", збірки віршів  та літературознавчі книги про життя та творчість поета.                                                                       


 Учні підготували до заходу свої улюблені твори автора. Юні читачі виразно та з любов’ю декламували вірші та уривки з творів Великого Кобзаря, культурна спадщина якого – це невід’ємна частина нашої нації і держави. У їхньому  виконанні звучали  твори поета «Мені тринадцятий минало»,  «Садок вишневий коло хати»,  «Заповіт»,  уривки з поем «Княжна», «Причинна» та інші. Діти не лише читали вірші, а й висловлювали власну думку.                      
 Минають віки,  але слово Шевченка — живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу!

Немає коментарів:

Дописати коментар