5 березня 2017 р.

Магічний світ Габріеля Гарсіа Маркеса

  Габріель Гарсіа Маркес (1927 - 2014) — колумбійський письменник-прозаїк, журналіст, видавець і політичний діяч, лауреат Нобелівської премії з літератури 1982 року.
 Габріель Маркес – талановитий письменник, який подарував світу такі безсмертні твори, як «Сто років самотності», «Любов під час чуми», «Полковнику ніхто не пише». Цей дивовижний чоловік помер у віці 87 років, проте продовжує жити в своїх романах.  В цьому році 6 березня виповнюється 90 років з дня народження Габріеля Маркеса. Чому б не згадати найяскравіші плоди його творчості, а заодно цікаві факти з життя?

      Найяскравіший представник латиноамериканської літератури, проповідник магічного реалізму, талановитий журналіст. Габріель Гарсіа Маркес належить до тих письменників, які здатні поодинці прославити цілу країну. Саме він зробив маленьку Колумбію мало не літературної Меккою латиноамериканської прози. Цей феномен досі не розгаданий критиками, що не втомлюються тлумачити твори колумбійського письменника.
 Маркес не шукав визнання та прихильності: він просто йшов дорогою, яку для нього було призначено ще тоді, коли маленьким хлопчиком бавився в дідовому будинку в Аракатаці, слухав фантастичні оповідки бабусі Транкіліни й навіть не уявляв, який скарб даровано йому.
 Габріель Гарсіа Маркес належить до тієї частини інтелектуальних письменників, які популярні не лише у своєму регіоні, країні, а й у всьому світі. Книги таких авторів зачитують до дірок, кладуть біля предметів першої необхідності, а на ніч ховають під подушку, щоб у будь-який момент можна було дотягнутися, мільйонні тиражі їхніх нових творів розходяться за один робочий день.
 Ми любимо його за те, що його твори, оповиті міфами і загадками, хочеться перечитувати знову і знову. Він багато розповів людству, повідав десятки чарівних казок свого магічного світу, в якому люди вміють любити і жити по-справжньому. Навіть на війні і під час чуми.
 У житті потрібно дотримуватися 13 принципів, вважав Габріель Маркес, давайте пригадаємо ці надзвичайно мудрі життєві правила письменника:
 1. Я люблю тебе не за те, хто ти, а за те, хто я, коли я з тобою.
 2. Жодна людина не варта твоїх сліз, а ті, хто варті, не примушують тебе плакати.
 3. Якщо хтось не любить тебе так, як тобі того хочеться, це ще не означає, що він не любить тебе всією душею.
 4. Справжній друг - це той, хто тримає тебе за руку й відчуває твоє серце.
 5. Найгірший спосіб сумувати за людиною - це бути з нею і розуміти, що вона ніколи не буде твоєю.  
6. Ніколи не припиняй усміхатися, навіть якщо тобі сумно, - хтось може закохатися в твою усмішку.  
7. Можливо, в цьому світі ти лише людина, але для когось ти - увесь світ.  
8. Не витрачай часу на людину, яка не прагне провести його з тобою.  
9. Можливо, Бог хоче, щоб ми зустрічали не тих людей, до того, як зустрінемо нарешті ту людину. Щоб якщо це трапиться, ми були вдячними.  
10. Не плач через те, що це закінчилося. Усміхнися, бо це було.  
11. Завжди знайдуться люди, які заподіють тобі біль. Потрібно продовжувати вірити людям, просто бути трошки обережніше.  
12. Стань краще і зрозумій, хто ти, перш ніж зустрінеш нову людину й будеш сподіватися, що вона тебе зрозуміє.  
13. Не докладай аж стільки зусиль - усе найкраще стається несподівано.
 Докладніше про життя та творчість цього надзвичайно талановитого письменника запрошуємо вас прочитати на сторінці нашого блогу «Літературна персона».

Немає коментарів:

Дописати коментар