21 березня 2017 р.

Презентація нової книги Володимира Мирного

Ви мабуть звернули увагу, що привітання з Всесвітнім днем поезії ми виразили словами полтавського поета Володимира      Мирного. І це не випадково.
 Цей день наша бібліотека ознаменувала ще й презентацією нової книги цього чудового поета, якого ми називаємо своїм, «бібліотечним», бо саме в нашій творчій майстерні, в читальному залі він клопітливо працює над створенням своїх поетичних та прозових творів.
 На зустріч з Володимиром Мирним в читальний зал завітали учні 7-Е та 8-І класів гімназії №32.
 Завідуюча бібліотекою Заливча Людмила розповіла про історію святкування та започаткування Всесвітнього дня поезії, презентувала книжкову виставку «Теє слово всім давало то розвагу, то пораду…», а також ознайомила присутніх з творчою біографією гостя заходу.



 Володимир Мирний, відомий на Полтавщині і в Україні поет та прозаїк, належить до майстрів красного письменства, які сумлінно виконують Господом покладену на них принуку.
 Перший свій вірш він опублікував ще  1 січня 1951 р. у Чорнухинській районній газеті «Колгоспна праця». У 1973 р. його було прийнято до Національної спілки письменників України.
 За 60 років творчої діяльності Володимира Мирного у видавництвах Києва, Харкова та Полтави побачили світ майже 20 його поетичних та прозових книг: «Криниця», «Матіоли», «Вечірнє поле», «Монолог землі», «Літні зорепади», «Світло берези», вибрані твори «Криниця», «Багряне гроно горобини», «Фантомас» (перекладна книга для дітей), «Надія, віра і любов», «У дорозі до храму», «Вибране», «Теплий дощ у неділю», «Сурмачка», «Сто поезій про кохання», «Життя по колу йде», «Стукати у брами», «В коронах інею тополі» (2015), однотомника вибраної прози «Янголи ридали в небесах» (2015).
 Володимир Мирний – лауреат регіональних премій імені Панаса Мирного (1999), Леоніда Бразова (2008), Івана Котляревського (2010) та Володимира Малика (2015).
 Всі твори письменника пронизані глибокою любов’ю до рідної полтавської землі, до України , до її працьовитих людей. Але його муза буває не тільки ніжною, а й гнівною, інколи й саркастичною. Бо письменникові болить сьогоднішня соціальна нерівність, мояхатаскрайність, байдужість, підлість, підступність, бездуховність людська. Він хоче бачити людей благородними, чистими душею. Саме таким змістом наповнена його нова збірка «Катарсис», яка вийшла у 2016 році у полтавському видавництві «Дивосвіт». 

Немає коментарів:

Дописати коментар