16 березня 2017 р.

Консультувалися, радилися і розпочали вишивати портрети та слово Кобзаря

    16 березня в творчій вітальні бібліотеки-філіалу №7 відбулося розширене засідання гуртка «Українські вечорниці». Після започаткування проекту «Образ і слово Кобзаря у вишивці» та його презентації в Полтавському краєзнавчому музеї, майстрині жваво взялися до роботи. А так як чимало вишивальниць і координатор проекту  Катерина Андріївна Калініченко є учасницями бібліотечного гуртка «Українські вечорниці», то й збиратися надалі вирішили  в нашій творчій майстерні. До гуртківців приєдналися також інші вишивальниці з Полтави – учасниці проекту. Таким розширеним складом і відбулася ця зустріч.



       На початку засідання бібліотекар Тетяна Куслій розповіла, що бібліотеці пощастило в дарунок від доньки автора отримати книгу Григорія Кисіля «Українська вишивка. Портрети Тараса Шевченка» ще з дарчим підписом. Це саме та книга з якої взято схеми для вишивання портретів і афоризмів Тараса Шевченка для реалізації цього грандіозного проекту.

 Тетяна Куслій також презентувала нову книгу по вишиванню, яку отримала бібліотека  - це книга Марії Чумарної «Вишивання долі. Символіка і техніка шитва». Особливістю нової книжки є те, що вона наближена до потреб тих, хто практично займається відновленням зразків стародавньої вишивки, хто шукає нових «старих» ідей у творенні власного одягу. Тут подано 56 видів техніки шитва, розкладки узорів, які підготувала і систематизувала майстер художньої вишивки Віра Чипурко. Наші вишивальниці ознайомилися з книгою й дійшли висновку, що вона дійсно дуже цікава і варта уваги шанувальників українського народного мистецтва.
 А потім перейшли до основної частини засідання, яку проводила координатор проекту Катерина Андріївна Калініченко. Радилися, консультувалися, ділилися досвідом, обговорювали в кого які виникають труднощі, адже вишивальниці принесли свої перші здобутки – вже почали вишивати портрети, афоризми. Перші хрестики вже вишито, початок є! Як приємно усвідомлювати, що задумане поступово стає реальністю і проект дійсно починає втілюватися в життя!


Немає коментарів:

Дописати коментар