20 січня 2022 р.

Самовіддана та поетична душа Ольги Сакало

Родина із Ковалівки Ольга Іванівна та Олександр Іванович Сакало – волонтери. Але зустріч читачів нашої бібліотеки з ними відбулася не тільки для того, щоб поділитися спільними волонтерськими турботами, а щоб відкрити ще одну грань самовідданої душі Ольги Іванівни – поетичну.

Поетичні рядки Ольга Іванівна пробувала писати ще в юності, а повною мірою її жага творити вірші розкрилася тоді, коли вона разом з небайдужими українцями вийшла відстоювати ідеали свободи і незалежності на Майдани Помаранчевої революції та Революції Гідності. Згодом, коли почалася війна, Ольга Іванівна стала римувати для того, щоб розбудити тих, хто спить.

Пані Ольга вже видала 5 поетичних збірок. Свої поезії вона присвячує героям Небесної Сотні і всім учасникам АТО. У кожну посилку, яку вони відправляють разом із чоловіком на передову, волонтерка вкладає вірші, лейтмотивом яких є прохання у молитвах до Бога, щоб захисники живими поверталися з перемогою.

Слухаючи вірші Ольги Іванівни із збірки «Буремна пора»,  складається таке враження, що вона просто говорить, але її мова римована. Дійсно, вірші вона пише легко і швидко, вони ллються з її душі, хоча за фахом пані Ольга не філолог, а інженер-конструктор. Мабуть, це її болі і переживання дають такий сильний поштовх до творчості.

Немає коментарів:

Дописати коментар