26 грудня 2022 р.

У бібліотеці вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

Сьогодні вшанували пам'ять видатного політичного діяча, правозахисника, невтомного борця за незалежність України В'ячеслава Чорновола. 24 грудня виповнилося 85 років від дня його народження.

На вечір-спогад «В’ячеслав Чорновіл: Людина, борець, патріот» завітали його соратники, однодумці з Народного Руху України, щоб поділитися спогадами про цю видатну людину.

Активна рухівка, правозахисниця, громадська діячка, вишивальниця Зоя Коваленко та регіональний представник Українського інституту національної пам'яті в Полтавській області Олег Пустовгар розповіли про В’ячеслава Чорновола, з яким були знайомі особисто, як про людину і політика.

Користувач бібліотеки і волонтер Олена Цубер прочитала вірш з книги Зої Коваленко, присвяченої В’ячеславу Чорноволу, «Рух – це життя».

На захід завітав також голова Полтавської крайової організації Народного Руху України Василь Васюха. Він вручив подяку та подарунки волонтерському загону «Невтомні бабусі» за їхню невтомну працю на допомогу Збройним Силам України.

Майже половину свого життя В’ячеслав Чорновіл віддав боротьбі за Україну і права людини. Борець за волю й незалежність України, який понад 15 років провів у в'язницях та засланнях, ніколи не зраджував своїх політичних та громадянських ідей. Це була Людина, яка зробила все, щоб омріяна Незалежність України стала дійсністю. І для сучасної української держави його висловлювання та цитати залишаються актуальними: «Дай, Боже, нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши».

Немає коментарів:

Дописати коментар