3 січня 2023 р.

Життя і безсмертя Степана Бандери

1 січня виповнилося 114 років з дня народження політичного діяча, теоретика українського націоналізму і провідника ОУН Степана Бандери. Сьогодні в читальній залі нашої бібліотеки користувачі зібралися на годину цікавих повідомлень «Життя і безсмертя Степана Бандери», щоб згадати і вшанувати патріота України.

Протягом кількох десятиліть історична постать Бандери була причиною спорів і конфліктів навіть серед українців. Однак неправильна думка щодо діяльності Бандери стосовно України  формувалася через вплив російської пропаганди і неправильне трактування історії. З початком повномасштабного вторгнення росії вплив рупорів кремля в Україні значно послабився, що призвело до того, що все більше українців позитивно ставляться до Степана Бандери і його діяльності.

А ненависть рашистів до Бандери тепер проектується на всіх українців, які стали націоналістами і бандерівцями. Далекоглядність Бандери вражає, бо ще тоді він підкреслював, що «якщо завтра на зміну більшовизмові прийде інша форма російського імперіалізму, то він так само насамперед звернеться зі всіма своїми силами проти самостійності України на її поневолення. Російський народ як і досі буде нести той імперіалізм, робитиме все, щоб тримати Україну в поневоленні». А сьогодні, коли наступило це «завтра», потрібно не тільки згадувати палких борців за волю України, але й брати приклад з їх вірного служіння для звільнення українського народу.

Присутнім було запропоновано розповідь про цікаві факти із життя Степана Бандери, огляд літератури, з якої можна більш детально познайомитись з діяльністю видатного патріота. 

А ще, дякуючи Зої Дмитрівні Коваленко та Катерині Андріївні Калініченко, фонд нашої бібліотеки поповниться новими книгами про Бандеру та діяльність ОУН.

Немає коментарів:

Дописати коментар