29 серпня 2024 р.

Герої безсмертні, ви свято вмирали! Святі ваші ймення – між зір золотих!

29 серпняДень пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Десять років тому саме цього дня відбулася одна із найтрагічніших подій в історії незалежної УкраїниІловайський котел. Колони українських військових під час їхнього виходу з оточення під Іловайськом розстріляли з тяжкого озброєння російські війська. Українська армія втратила 366 воїнів, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон.

28 серпня 2024 р.

У бібліотеці можна навчитися цифровій грамотності

Цифрова грамотність в сучасному житті дуже важлива для кожного, адже світ не просто змінюється, він упевнено рухається в бік усе більшої цифровізації. Реальність вимагає від громадян швидкої адаптації, прийняття викликів та бажання вчитися. Цифрова грамотність – це безпечне й ефективне використання сучасних цифрових технологій у роботі та навчанні, в професійному та особистому житті.

27 серпня 2024 р.

Гете вважав, що єдиною силою, яка здатна влагіднити вдачу людини, є мистецтво

28 серпня 1749 року у Франкфурті-на-Майні народився Йоганн Вольфганг Гете – найвизначніший німецький поет, прозаїк, драматург, філософ, натураліст і державний діяч. Творчість Гете – одне з найвизначніших явищ світової літератури, що входить у скарбницю художніх та літературних цінностей людства. Дослідники підрахували, що Гете написав понад 1600 віршів.

20 серпня 2024 р.

Сковородист за духом Валерій Шевчук

Свій 85-річний ювілей зустрічає Валерій Олександрович Шевчук – український письменник-шістдесятник, критик, перекладач, основоположних національного літературного бароко, автор культурологічних та публіцистських робіт, громадський діяч.  

17 серпня 2024 р.

Література – це хобі для автора бестселерів Януша Вишневського

Януш Леон Вишневський – один із найпопулярніших польських письменників, який проживає в Німеччині. Нині в доробку Януша Вишневського22 книги, хоча він ніколи не збирався заробляти на хліб письменництвом і навіть не думав, що колись буде автором бестселерів. Все своє життя він присвятив науці. Здобувши освіту в Університеті Торуні, де вивчав фізику, захистив докторську дисертацію. Водночас він отримував освіту на економічному факультеті. В Лодзі, захистивши докторську дисертацію з хімії, Вишневський ще згодом отримав ступінь доктора інформатики, а наостанок зайнявся біоінформатикою.

15 серпня 2024 р.

Літературно-волонтерські посиденьки

Сьогодні в читальній залі нашої бібліотеки після літературного заходу відбувся свого роду ще один міні-захід з дуже цікавою і насиченою програмою, де дарували книги, говорили про волонтерство, передавали подарунки для військових.

Вічні голоси історії Павла Загребельного

Цього року вшановуємо 100-літній ювілей нашого земляка Павла Архиповича Загребельного, який народився 25 серпня в селі Солошине Кобеляцького району. Для користувачів бібліотеки-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ до цієї дати було проведено літературно-художній вечір «Вічні голоси історії Павла Загребельного» в рамках міні-проєкту бібліотеки «Славу краю роблять люди».

10 серпня 2024 р.

Молоде майбутнє нашого народу

В 2022 році вперше  День молоді в Україні почали відзначати у Міжнародний день молоді 12 серпня. Це свято було проголошене в 1999 році у резолюції 54 сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, нарешті розпрощалися зі старою радянською традицією відзначати цей день в останню неділю червня.

5 серпня 2024 р.

1 серпня 2024 р.

Невтомні звітують!

Спекотний липень позаду. Напруженим і плідним він був і для нашого волонтерського осередку. За цей місяць було виготовлено 76 сіток. А за цей рік це уже 512 сіток площею 12641 кв. метрів. З початку роботи це 2868 сіток загальною площею 76741 кв. метрів.