29 серпня 2024 р.

Герої безсмертні, ви свято вмирали! Святі ваші ймення – між зір золотих!

29 серпняДень пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Десять років тому саме цього дня відбулася одна із найтрагічніших подій в історії незалежної УкраїниІловайський котел. Колони українських військових під час їхнього виходу з оточення під Іловайськом розстріляли з тяжкого озброєння російські війська. Українська армія втратила 366 воїнів, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон.

Смертельний для наших захисників «зелений коридор» пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні українців поклали в боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи, загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

З нагоди 10-ї річниці боїв за Іловайськ працівники бібліотеки-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ підготували поетичний реквієм «Герої безсмертні, ви свято вмирали! Святі ваші ймення – між зір золотих!». Цей трагічний день має закарбуватися у пам’яті кожного українця!

Немає коментарів:

Дописати коментар