10 серпня 2024 р.

Молоде майбутнє нашого народу

В 2022 році вперше  День молоді в Україні почали відзначати у Міжнародний день молоді 12 серпня. Це свято було проголошене в 1999 році у резолюції 54 сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, нарешті розпрощалися зі старою радянською традицією відзначати цей день в останню неділю червня.

Юність і молодість – це не тільки прекрасні періоди в житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Цей час дерзань, пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань.

«Хто має молодь – той має майбутнє», – говорили у давнину мудрі. Молодь змінює світ своїми ідеями, енергією, силами та, звісно ж, діями і змінює його на краще! Саме взаємодія з молоддю дає змогу досконально зрозуміти найбільш актуальні проблеми, що виникають у сучасному суспільстві. Саме молодь є так званим «двигуном» суспільного прогресу.

В 2013 – 2014 роках молодь, загорнута в прапори Європейського Союзу, вийшла на Майдан і стояла за європейські цінності. У 2022 році – гордо взявши прапор України – пішла боротися за майбутнє та перемогу.

В Україні постало покоління, дитинство чи юність якого поєдналися з війною: спочатку восьмирічною на Сході, а з 24 лютого 2022‑го – повномасштабною. Дехто з юнаків потрапив до війська одразу після закінчення школи, для них війна стала першою роботою і замінила університет. Є непоодинокі випадки, коли на фронт рвалися ті, кому ще не має і 18.

Попри відсутність статистики, скільки було і є у війську зовсім молодих людей, можна припустити, що після 24 лютого 2022‑го їх значно побільшало.

В найскладніші перші місяці війни, коли ще Збройні Сили України не мали сучасної західної зброї, а рашисти мали велику перевагу в авіації та артилерії, саме юнаки та дівчата разом із більш досвідченими старшими товаришами зупинили ворога і змусили їх тікати з Київської, Житомирської, Сумської, Чернігівської областей. І нині молодь в авангарді боротьби проти рашистської навали.

Українська молодь найкраща, тому що:

- найбільше цінує, поважає та захищає свою свободу;

- відстоює свою думку і не боїться сказати щось на противагу іншим;

- проявляє себе як протестна сила і є  політично активною;

- цікавиться проблемами світу та глобальними проблеми людства;

- відкрита до всього незвичайного, інакшого та нового;

- менш схильна до дискримінації за будь-яким фактором;

- бере відповідальність за свій вибір та свої вчинки на себе;

- молодь – бунтівники проти стереотипів, шаблонів поведінки, реформатори;

- відстоює рівні права, умови, можливості у житті;

- вимагає від держави забезпечити для всіх однакові «правила гри».

Сучасна молодь найбільше цінує свободу у будь-якому її прояві, прагне нового, готова змінювати себе і весь світ. Молодь – двигун розвитку країни, вона бажає втілювати свої задуми в життя, а також оптимістично дивиться в майбутнє. Тож хай їхні ідеї стають джерелом натхнення для всіх навколо. Нехай енергія молоді завжди буде направлена на досягнення високих результатів та завжди знаходяться сили для подолання перешкод та розвитку в усіх сферах життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар