15 серпня 2024 р.

Літературно-волонтерські посиденьки

Сьогодні в читальній залі нашої бібліотеки після літературного заходу відбувся свого роду ще один міні-захід з дуже цікавою і насиченою програмою, де дарували книги, говорили про волонтерство, передавали подарунки для військових.

Дякуючи майстрині, поетесі, волонтерці Катерині Андріївні Калініченко ми маємо в бібліотеці альманах «Пектораль» Уманського крайового літературно-мистецького об’єднання Спілки слов’янських письменників України

Тут серед творів письменників, поетів, композиторів декількох областей України представлені і поезії Катерини Андріївни. Сьогодні вона завітала, щоб подарувати наступний альманах. А разом з нею ще гостею була полтавська поетеса Надія Іванівна Гринь, бо її поезія також уже потрапила на сторінки «Пекторалі». Вона подарувала бібліотеці збірку своїх віршів «Заповідні стежечки».

До речі, в цьому альманахові згадується і про «Невтомних бабусь», бо там розміщено вірш Катерини Андріївни, присвячений нашому загонові «Голова до голови». А починається він такими словами:

Голова до голови, всі разом,

Цим вічно нація наша й жива!

Аж собі дивуємось часом,

Які ми можемо творить дива!

А ще від родини Калініченків, наших «надомних» волонтерів, був подарунок для військових, які лікуються в шпиталі. Це хлібниця, смаколики та ікона Святого Пантелеймона, оздоблена мереживом фриволіте, яким досконало володіє Катерина Андріївна. А її чоловік Григорій Данилович оформив ікону в рамки.

Ці подарунки передасть військовим наша волонтерка Олександра Федорівна Мороз. Вона ось уже 22 місяці, незмінно, щопонеділка готує обіди на 100 військових та з помічниками довозить їх до шпиталю. В 74 роки це неймовірна праця, уже інколи подумує Олександра Федорівна брати відпочинок, але кожного разу після зустрічі із захисниками полишає цю думку, бо розуміє, що робить неймовірно корисну і потрібну справу.

А ще в подарунок від родини Калініченків наша майстриня і волонтерка Зоя Дацько отримала комплект книг по рукоділлю. Адже її невтомні руки не тільки плетуть маскувальні сітки, але й творять дива вишивки та рукоділля, які розлітаються як гарячі пиріжки на подарунки за донати. 

До речі, вона тримає в руках нові вироби – невеличкі двосторонні вишиті вимпели з вишивкою та QR-кодами Гімну України.

Немає коментарів:

Дописати коментар