1 грудня 2016 р.

Разом проти СНІДу

1 грудня щорічно відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, головна мета якого – звернути увагу суспільства на цю проблему. У читальному залі нашої бібліотеки до цього дня оформлено книжкову виставку «СНІД – злісний ворог людства».
     Проблема СНІДу для всього людства продовжує залишатись дуже актуальною.   Кількість жертв цієї недуги щорічно збільшується. Вчені світу визначають СНІД як головну кризу здоров’я, як всесвітню епідемію, що становить загрозу розвитку і виживанню кожної нації. Мова йде навіть не про епідемію, а про пандемію, яка може знищити значну частину людства земної кулі.
Характерними для цієї хвороби є й те, що вона вражає в основному людей молодого репродуктивного та найбільш працездатного віку.
Україна відноситься до небагатьох країн, де спостерігається високі темпи приросту  інфекції, не прослідковується стабілізація епідем-процесу,хоча держава постійно вживає заходи по запобіганню хвороби, був прийнятий Закон України «Про запобігання захворювання на СНІД та соціальний захист населення».
Станом на 1 квітня 2016 року по Україні офіційно зареєстровано 132714 осіб з ВІЛ- позитивним діагнозом, але за даними недержавних організацій ця цифра більша – близько 250 тисяч. Тривожним сигналом є то, що інфекція вийшла з окремої соціальної групи і почала розповсюджуватися по всьому суспільству.
СНІД залишається невиліковною хворобою.

Немає коментарів:

Дописати коментар