6 грудня 2016 р.

Волонтер – це взірець патріотизму і турботи

 Годину  спілкування,  яка  відбулася   в   бібліотеці - філіалі  №7 6 грудня, недарма назвали «Волонтер – це взірець патріотизму і турботи». Адже на неї зібралися люди, які є активними волонтерами. Вони єдині у своїх поглядах і діях, що є свідченням і патріотизму, і турботи.
 Зустріч розпочалася в читальному залі бібліотеки з перегляду презентації, яка була представлена  на  VII Полтавському міському конкурсі «Волонтер року   2016» у номінації  «Кращий волонтерський загін у сфері роботи по допомозі військовослужбовцям, які перебувають та перебували у зоні АТО, та членам їх родин». Переглядаючи її, присутні пізнавали себе на фото і   згадували добрі справи, яких чимало було зроблено разом.                                                                   
 Уже під час спілкування в творчій вітальні всіх присутніх з Міжнародним днем волонтера привітала Віра Маслак, активний волонтер благодійного руху «Полтавська громада разом». Саме з волонтерами цієї організації найактивніше співпрацюють волонтери бібліотеки.                                         
 Крім привітань користувачі бібліотеки отримали в подарунок книги про волонтерство, невеликі довідники,  збірку віршів Світлани Павлюченко «Герої України не вмирають», яку вона присвятила коханому чоловіку Анатолію Лифарю, другу Юрію Кирієнку, усім землякам, які ціною свого життя захищали рідну землю від ворога на Сході. Військових, полеглих під час АТО присутні вшанували хвилиною мовчання.                                               
     Завідуюча бібліотекою Людмила Заливча розповіла про історію волонтерства, а також про ті сучасні проблеми, які допомагають вирішувати волонтери. Наголосила, що основна увага діяльності всіх волонтерів зараз направлена на допомогу військовим в зоні АТО, переселенцям, але в той же час вони не забувають про інвалідів, дітей-сиріт, обездолених людей та безпритульних тварин, про екологічні проблеми.
 Присутні активно приєдналися до обговорення, кожному було що згадати про свій особистий внесок в справу волонтерства. Звісно говорили й про справи, які треба зробити найближчим часом, в тому числі в рамках  проекту «Школа волонтерів» керівником якого є Віра Маслак.
 Власні вірші про волонтерство, патріотизм, просто про людську доброту читали Катерина Калініченко, Зоя Коваленко, Олена Кульчій, Людмила Заливча. А закінчилось спілкування за чашечкою духмяного чаю з смаколиками, які принесли.

Немає коментарів:

Дописати коментар