3 грудня 2016 р.

Царське плетиво до ваших послуг

 «Витончено, елегантно, модно, красиво. Ніякі слова не зможуть описати всю повітряність і ніжність плетива фриволіте. Виникло воно на Сході ще в шістнадцятому столітті, пройшовши шлях від грубого вузла рибацьких сіток до ніжного плетива подібного мережива. Не дарма французька мода найкраща і найпередовіша, адже саме Франція одна з перших перехопила плетиво зі Сходу, передавши це уміння нашим рукодільницям. Для такого плетива потрібно всього два човники, посидючість і ваше велике бажання. І «царське плетиво», як його здавна називають, до ваших послуг». Так красиво та натхненно розповідає про своє захоплення майстриня фриволіте Катерина Андріївна Калініченко, виставка робіт якої відкрилася в читальному залі нашої бібліотеки.                                        
 Комірці, серветки, чарівні жіночі прикраси, великодні дерев’яні яйця, обплетені мереживом, декоративні квіти, корзинки, і навіть картини створені чарівним вишуканим мереживом. Прекрасним плетивом оздоблено ікони, портрети, мережевні ялинкові прикраси дивують своєю  оригінальністю.
 Катерина Андріївна не лише професійно володіє цим мистецтвом, вона вже багато років передає своє уміння, навчає бажаючих цій тонкій справі, проводить майстер-класи. Окрім фриволіте Катерина Андріївна має багато захоплень і талантів, любить вишивати, пише вірші, чарівно співає.
 Отже, запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку і переглянути роботи майстрині, які вражають своєю красою та вишуканістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар