29 грудня 2016 р.

Не тільки підсумок зробленого, але й плани на майбутнє

 29 грудня учасниці гуртка «Українські вечорниці» зібралися на підсумкове засідання.
 Приємним подарунком і несподіваним сюрпризом для гуртківців став виступ дівчаток із школи №30, які займаються в гуртку, керівником якого Любов Миколаївна Срібна,  викладачка  Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко. Вони виконали веселі пісні-привітання про Новий рік і отримали новорічні подарунки.                                  

Перейшовши до творчої майстерні, гуртківці підводили підсумки зробленого за рік. За рік було проведено 16 засідань, тематика їх була різноманітна – і рукоділля, і допомога АТО і поетичні читання. Кожен учасник гуртка крім усних слів подяки керівника гуртка Заливчої Людмили отримав і невеличкий подарунок до Нового року. А працівники бібліотеки отримали подарунки від Зої Дмитрівни Коваленко як подяку за допомогу в організації її творчого вечора і виставки робіт.                                     

 Несподіваною гостею і, сподіваємось надалі учасником гуртка,  стала талановита майстриня Віра Сергіївна Гордівська. Публікація про неї та її доньку Світлану розміщена в останньому номері журналу «Вишиванка» за цей рік, але було дуже приємно познайомитись з нею особисто. Вона з радістю дала згоду на подальшу співпрацю з бібліотекою.                                                    


     Заливча Людмила презентувала всім присутнім п’ятий випуск альбому Григорія Кисіля «Українська вишивка. Узори» з дарчим підписом автора. Ця збірка є цінним надбанням для творчої вітальні і стане прекрасною можливістю користуватися нею майстриням, бо не всі мають змогу придбати її особисто.




 Катерина Андріївна Калініченко зачитала присутнім лист від Григорія Кисіля з пропозицією, щоб  полтавські вишивальниці вишили розроблені ним портрети Тараса Григоровича Шевченка, адже вони неповторні і подібних в Україні немає. Всі погодились, що цю ініціативу звісно потрібно підтримати. Отже в наступному році учасників гуртка очікує цікава робота.                          

 Було наголошено також, що не слід забувати про роботу над оберегом «Україна всіх єднає»,  також було розпочато плетіння чергової сітки для АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар