21 грудня 2016 р.

Добрі справи полтавських волонтерів напередодні дня Святого Миколая

 Нині ми пов’язуємо Свято Миколая  з подарунками.  Цей день  для щирих зустрічей  та здійснення омріяних планів, день для дива! Цього дня милосердя і Божа благодать огортають душу кожної людини з добрим серцем, і продовжують на землі благородну місію цього архієпископа.
 Волонтерів можна без перебільшення назвати сучасними послідовниками Святого Миколая. Тож не дивно, що Іван Миколайович Данилевський,  активний волонтер благодійного фонду «Полтавська громада разом», який активно співпрацює з бібліотеками міста,  саме  напередодні цього свята став ініціатором поїздки в місто Кремінну Луганської області. Метою поїздки було привітати дітей цього міста з святом Святого Миколая. Цього разу учасниками його команди став Дмитро Соколов,  директор КУ «Обласний центр народної творчості і соціально-культурної роботи Полтавської обласної ради, Людмила Заливча, завідувачка бібліотеки-філіалу №7  Полтавської міської ЦБС, Владислава Лобанова, студентка Полтавського педагогічного університету ім. В.Г.Короленка, волонтер Червоного Хреста.                                                     

 В Кремінській районній бібліотеці для дітей атмосферу справжнього свята створювала святково прибрана зала, яскраво прикрашена ялинка, книжкова виставка «Розкажу Миколаю про що я читаю». До бібліотеки на свято завітали  діти Кремінської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та маленькі користувачі бібліотеки, вихователі, батьки.
 На початку зустрічі полтавські гості для користувачів бібліотеки вручили коровай. Потім лунали пісні у виконанні Дмитра Соколова, які підхоплював весь зал.  Снігуронька водила хороводи, грала з малечою у   ігри. Всі діти активно долучилися до веселого дійства і всі без винятку отримали подарунки, які були зібрані волонтерами Полтави та Опішні, а крім цього масу позитивних емоцій та гарний настрій.                                    

 Людмила Заливча вручила бібліотеці книги, які в дар зібрали працівники Полтавської міської ЦБС, дитячі  малюнки від Полтавського громадського Шевченківського комітету.

 З таким же святом та подарунками завітала цього дня волонтерська бригада і в Кремінську загальноосвітню школу №2, де в актовій залі школи зібралися учні початкових класів. Діти активно брали участь у веселих іграх, співали пісні та читали вірші і, звісно, отримували подарунки.                          

    Персональний подарунок та листа учням  4 класів цієї школи передала Людмила Заливча від учнів 4-Б класу Полтавської гімназії №32, учасників гуртка «Веселі всезнайки» при бібліотеці-філіалі №7. 

        А учні із Кремінної передали подарунки до Нового року, які виготовили власними руками.                                      

Немає коментарів:

Дописати коментар